Iedereen Een Meester

We zijn live!

We zijn superblij dat we met het live gaan van de website de buitenwereld kennis kunnen laten maken met ‘Iedereen een Meester’ (IeM).

IeM is het initiatief om het onderwijs te steunen met kennis en energie uit de samenleving. We beginnen in Den Haag. Samen met 9 basisscholen is gekeken naar vrijwilligersfuncties, ofwel Meester-functies, waar de scholen behoefte aan hebben. Daarnaast heeft de vaste kern van IeM zich gestort op alle vereiste documenten en formulieren, zijn de functies omgezet naar vacatures en is de website ingericht.  

Wil jij weten wat wij als IeM voor jou als school kunnen betekenen of ben je benieuwd hoe jij een Meester kunt worden, kijk dan rustig rond op www.iedereeneenmeester.nl.

Persbericht 10 juni: Pilot

Scholen in Den Haag zetten vrijwilligers in om leerlingen en leerkrachten extra te ondersteunen

Vanuit een groot aantal scholen is er behoefte aan extra ondersteuning op school, zodat leerlingen meer aandacht en ondersteuning krijgen. Maar ook voor expertise op het gebied van administratie, iemand die kan klussen, of groene vingers heeft, of die inspirerende lessen kan geven over muziek, koken, schaken, of de natuur.

Iedereen een Meester
Het initiatief Iedereen een Meester is ontstaan vanuit de wens om kennis uit de samenleving meer te delen met de jeugd, en de behoefte van scholen aan extra hulp van buitenaf. Het uitgangspunt van de stichting Iedereen een Meester is om de kennis, talenten en kwaliteiten van inwoners in Den Haag in te zetten op scholen. Zo werken we samen aan een leer- en leefklimaat waar kinderen en daarmee onze samenleving zich op een positieve manier kan ontwikkelen. De aandacht voor leerlingen neemt dan toe en de druk op de leerkrachten neemt af.

Marjolijn Grijns, een van de initiatiefnemers: “Als we allemaal een klein beetje van onze kennis inzetten op de scholen dan verrijken we het onderwijs en daarmee de toekomst van onze kinderen. We starten nu met 9 scholen, maar hopen dat uit te breiden en op een gegeven moment heel Nederland enthousiast te maken voor Iedereen een Meester!”

Vanaf september 2021 gaat de pilot van start. In eerste instantie met 9 openbare basisscholen, maar ook andere scholen kunnen zich aanmelden. Om zoveel mogelijk goede vrijwilligers te werven voor de scholen staan de eerste vacatures inmiddels op de website van Iedereen een Meester en Den Haag DOET:
https://www.iedereeneenmeester.nl/vacatures/ 
https://www.denhaagdoet.nl/vrijwilligerswerk/activiteiten

De negen deelnemende scholen zijn: De Kleine Keizer (Loosduinen), OBS Houtwijk (Houtwijk), Dr. Willem Drees, Prins Willem Alexander en De Spoorzoeker (Laak), De Kameleon en De Baanbreker (Molenwijk), De Klimop (Valkenboskwartier) en De Leeuwerikhoeve (Mariahoeve).

Interview in Konkreet

Het KonkreetNieuws heeft in haar editie van augustus 2021 een interview opgenomen over Iedereen een Meester met daarbij een link naar De Klimop, een van de deelnemende scholen in hun wijk. 

In het interview kun je o.a. lezen wat  Margôt daarover zegt: ”De nieuwe stichting ‘Iedereen een Meester’ biedt vanaf september 2021 een mogelijke oplossing om de werkdruk binnen het onderwijs te verlichten. Initiatiefnemer van ons project is Marjolijn Grijns. Via PEP, het centrum voor vrijwilligersorganisaties, ben ik benaderd om als coördinator deel uit van het team van ‘Iedereen een Meester’. Ik heb een achtergrond als bedrijfskundige, heb belangstelling voor coaching en counseling en het is voor mij als vrijwilliger een prachtige uitdaging om dit project in Den Haag op poten te zetten.”

Het hele interview vind je op pagina 9 van het KonkreetNieuws