Iedereen Een Meester

Aanmelden als bedrijf dat een steentje bij wil dragen op een school

Iedereen heeft kennis, beheerst vaardigheden en kan zijn of haar kwaliteiten inzetten om de kinderen, de nieuwe generaties, op te laten groeien in een rijke leeromgeving. Stichting Iedereen een Meester spant zich in om al die expertise en vaardigheden, die diversiteit aan vakmensen en professionals die Nederland rijk is te verbinden aan de scholen. Op dit moment zijn al veel mensen en bedrijven actief als vrijwilliger, als gastleraar. Zij verrijken het reguliere lesprogramma met hun eigen verhaal vanuit hun eigen professionele achtergrond. Dat kunnen economen zijn die lessen geven over geld, politici die lesgeven over de democratie, IT-deskundigen die workshops geven over hoe je je veilig en prettig kunt bewegen over het internet en hoe goed en veilig gebruik maakt van social media, biologen die vertellen over natuurbeheer en duurzaamheid, het kunnen tramchauffeurs zijn, brandweermensen, verpleegkundigen …Kortom, de gastleraren verzorgen lessen over een breed terrein.

Scholen maken dankbaar gebruik van dit extra aanbod; gastleraren krijgen energie en putten enthousiasme uit hun gastlessen; kinderen maken kennis met deskundigen die vol passie vertellen over hun wereld, hun vak. Er is zo voor iedereen een Meester.

Kan mijn bedrijf ook meedoen?

Natuurlijk kan jouw bedrijf meedoen. Veel bedrijven en overheden doen al mee. Ze voelen een maatschappelijke verantwoordelijkheid, maar het brengt ze ook wat. Je hebt een streepje voor als werkgever als je iets aan zingeving doet, zeker bij jongere werknemers. Organisaties stellen hun medewerkers in de gelegenheid om een of enkele keren per jaar een bijdrage te leveren aan het onderwijs in de vorm van gastlessen. Ze zien hun medewerkers enthousiast terugkeren op de werkvloer met een inspirerende onderwijservaring.

Iets voor jouw bedrijf?

Meld je dan aan! Je krijgt bij de aanmelding een korte vragenlijst. Nadat de vragenlijst is ingevuld nemen we contact met je op voor een kennismakingsgesprek.